Wachttijden

Plan Morgen GGZ streeft naar het voorkomen naar wachttijden. Ons credo luidt: vandaag bellen, is morgen beginnen. Helaas zien ook wij in sommige vestigingen de wachttijden oplopen. Hieronder staan als indicator de verschillende wachttijden per vestiging (laatste update: 14 oktober 2019). Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Dit is het gemiddelde van de afgelopen 2 maanden.

 

 

Aanmelding tot intake1

Intake tot start behandeling2

Arnhem (volwassenen)

2 weken

n.v.t.

Haarlem (volwassenen)

2 weken

n.v.t.

Nijmegen (volwassenen)

8 weken

n.v.t.

Rotterdam (volwassenen)

16 weken

n.v.t.

Zwolle (volwassenen)

3 weken

n.v.t.

 

1 Het aantal weken tussen het maken van de eerste afspraak en het daadwerkelijke intakegesprek.

2 Het aantal weken tussen het eerste intakegesprek en de start van de behandeling.

Plan Morgen GGZ zorgt ervoor dat bovenstaande wachtlijsten regelmatig een update krijgen. Voor de exacte wachttijden van een vestiging, kun je bellen met ons secretariaat, telefoonnummer: 088-2701220.

Wanneer je de wachttijd te lang vindt, is er altijd nog de mogelijkheid om aan de zorgverzekeraar te vragen om wachtlijstbemiddeling. De zorgverzekeraar kan er voor zorgen dat iemand binnen 4 weken vanaf het eerste contact een intakegesprek krijgt en dat binnen 10 weken vanaf de intake de behandeling start. Deze termijnen vormen de maximaal aanvaardbare wachttijden die zorgaanbieders en zorgverzekeraars zijn overeengekomen (treeknormen).

Onze clienten waarderen ons gemiddeld met een 8.3! Dat is 5% hoger dan het landelijk gemiddelde.