Contact

Voor ál je vragen kun je terecht bij ons hoofdkantoor in Arnhem:

Plan Morgen GGZ
Postbus 2051
6802 CB Arnhem

T 088 270 12 20

E info@planmorgen.nl

Plan Morgen GGZ is van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 8.30 uur tot 17.00 uur op bovenstaand telefoonnummer. Buiten deze openingstijden adviseren wij u om in dringende gevallen contact op te nemen met de dienstdoende huisarts.

Onze medewerker helpt je graag verder.

 

Veelgestelde vragen

Wat is de basis GGZ?

Basis GGZ is een vorm van geestelijke gezondheidszorg gericht op kortdurende behandelingen voor lichte tot matige psychische klachten. Denk hierbij aan depressie, angststoornissen, stress of andere mentale gezondheidsproblemen. Het wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

Hoe kan ik me aanmelden voor een traject bij Plan Morgen?

Om toegang te krijgen tot de basis GGZ heb je een verwijzing nodig van jouw huisarts. Deze kan samen met jou de klachten bespreken en bepalen of basis GGZ passend is. De kosten worden vergoed vanuit de basisverzekering. Het eigen risico is wel van toepassing.

Wat zijn de kosten van een behandeltraject?

De basis ggz-behandeling wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Dit betekent dat de kosten worden betaald door je zorgverzekeraar. Plan Morgen GGZ heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Houd er echter rekening mee dat er meestal sprake is van een eigen risico dat je zelf moet betalen voordat de zorgverzekeraar vergoedt.

Hoe kom ik aan een verwijsbrief?

Om een verwijsbrief voor de basis GGZ te krijgen, maak je een afspraak bij je huisarts. De huisarts kan je klachten beoordelen en bepalen of het nodig is om doorverwezen te worden naar de GGZ.

Waarom is een verwijsbrief nodig?

Om gebruik te kunnen maken van hulp in de geestelijke gezondheidszorg, dien je altijd een schriftelijke verwijzing te krijgen van jouw (huis)arts of een andere zorgverlener. In deze verwijzing staan belangrijke gegevens en advies met betrekking tot jouw klachten. Deze gegevens zijn essentieel voor ons intakeproces. Daarnaast wordt de verwijsbrief ook vereist om in aanmerking te komen voor vergoeding van jouw zorgverzekeraar. Met jouw toestemming houden wij jouw verwijzer tevens op de hoogte van de voortgang van jouw behandeling.

Hoe ziet een behandeltraject er (ongeveer) uit?

Een behandeltraject binnen Plan Morgen bestaat uit drie tot (maximaal) acht behandelgesprekken via beeldbellen met jouw vaste behandelaar. Het traject begint met een intake waar je samen met je behandelaar bepaalt waar je aan wilt werken. Op basis hiervan wordt een behandelplan opgesteld met concrete behandeldoelen. Om deze doelen te bereiken zal er gebruik gemaakt worden van Cognitieve Gedragstherapie, Acceptance and Commitment therapie en/of EMDR.

Ik wil een second opinion, is een verwijsbrief nodig?

Voor een second opinion heb je een verwijsbrief nodig van jouw huisarts of de arts die jou behandelt. Het is ook verstandig om contact op te nemen met jouw verzekeringsmaatschappij voordat je een second opinion aanvraagt, omdat niet alle maatschappijen de kosten vergoeden.

Ik wil graag ook op locatie behandeld worden.

Plan Morgen GGZ verzorgt 100% online behandeling, en is onderdeel van Max Ernst GGZ. Wil je op locatie komen? Dan kan je je inschrijven bij Max Ernst GGZ. Hier is het mogelijk om bij ons zowel op locatie als online een behandeltraject te volgen. Let wel, bij Plan Morgen GGZ 100% online is de behandeling even bewezen even effectief als face-to-face en heb je geen last van (postcodegebonden) wachttijden en reistijd. Je volgt bij ons vanuit je eigen vertrouwde omgeving je behandeling. 

 

Heb je een andere vraag?

Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier of plan een vrijblijvend informatiegesprek. We helpen je graag verder.

Onze clienten waarderen ons gemiddeld met een 8.3! Dat is 5% hoger dan het landelijk gemiddelde.