Plan Morgen, jouw blended behandeling

Bij ons leer je op een eigentijdse manier weer grip op je klachten te krijgen. Jij vertelt ons jouw verhaal, zodat wij begrijpen waarvoor jij ondersteuning zoekt. Al binnen enkele weken merk  je vooruitgang. Iedereen is bij ons welkom. Het maakt niet uit of je klachten gaan over somberheid, futloos zijn, angst voelen of dat je vaker een glaasje teveel drinkt of een blowtje rookt dan je zou willen. Plan Morgen, start vandaag!

Het behandelaanbod van Plan Morgen GGZ is gebaseerd op (geprotocolleerde) behandelmethoden waarvan de effectiviteit is aangetoond waarbij we nadrukkelijk rekening hebben gehouden met de kwaliteitsstandaarden. De meest voorkomende behandelinterventies zijn: Cognitieve Gedragstherapie, EMDR, ACT en schematherapeutische interventies. Plan Morgen GGZ maakt zoveel mogelijk gebruik van eHealth, wat betekent dat onze behandelingen zoveel mogelijk een combinatie zijn van behandelsessies op onze vestigingen en online behandelmodules (dit wordt ook wel een 'blended behandeling' genoemd). Wij maken hierbij gebruik van het platform Minddistrict. Wil je nu alvast meer weten over dit platform dan nodigen wij je uit om het filmpje te bekijken. Klik hier voor een voorbeeld van een dergelijke 'blended behandeling'.

Wij vinden het belangrijk om 'naasten' zoveel mogelijk te betrekken. Dit stimuleren wij actief omdat we er van overtuigd zijn dat twee meer horen dan één. Dit kan direct tijdens een behandelgesprek, maar bijvoorbeeld ook bij oefeningen in de thuissituatie, die in veel gevallen samen kunnen worden gedaan.

 

Waarom Plan Morgen GGZ?

Nauwelijks wachttijden: start vandaag!
De snelste weg naar resultaat
Klanten waarderen ons met een 8.2
Wij scoren een 9.8 op behandelresultaat.
Specialist in angst en depressie
Expert in milde middelenproblematiek

Wachttijden

Plan Morgen GGZ, start vandaag! Dat is geen loze kreet want bij ons kun je heel snel beginnen zodra we je verwijzing binnen hebben. Dat komt omdat wat online kan, we ook online doen. Als je aangemeld bent, ontvang je een aantal formulieren waarmee wij jouw aanmelding compleet maakt. Daarna plannen we zo snel mogelijk het eerste gesprek op onze vestiging en krijg je toegang tot je persoonlijke online portaal.

Vergoedingen

Plan Morgen GGZ heeft afspraken met alle zorgverzekeraars in Nederland en alle behandelvormen die Plan Morgen GGZ aanbiedt worden vergoed vanuit het basispakket van jouw zorgverzekering. Wel kan er sprake zijn van een eigen risico. Voor 2022 is dit wettelijk vastgesteld op €385,- per verzekerde voor alle in dat jaar genoten zorg. Dit eigen risico kan hoger zijn als jij dit vrijwillig hebt verhoogd. Vanaf het moment dat er een intake plaatsvindt, is Plan Morgen GGZ gerechtigd om de kosten van de bestede tijd rechtstreeks bij jouw zorgverzekeraar in rekening te brengen, ook al heeft er nog geen behandeling plaats gevonden. 

Hoe kun je je aanmelden?

Plan Morgen wordt over het hele land uitgerold. Inmiddels is Plan Morgen beschikbaar in NijmegenHaarlemArnhem, Utrecht en Zwolle. Is Plan Morgen nog niet bij jou in de buurt beschikbaar, dan kun je gewoon terecht bij Max Ernst GGZ.

Je eigen huisarts kan je direct aanmelden bij Plan Morgen GGZ.

Aangemeld en dan?

Wanneer jij jezelf hebt aangemeld ontvang jij van ons een bericht met een toegang tot je persoonlijke digitale cliëntportaal. Op deze beveiligde omgeving vind je een filmpje met een uitleg van wat je te wachten. Ook vind je hier onze behandelvoorwaarden terug. Deze behandelvoorwaarden gaan over zaken als: jouw privacy, het contact dat wij willen hebben met je huisarts en evt. apotheek, wat te doen bij klachten, etc. Je wordt, afhankelijk van een eventuele wachttijd, gebeld voor het maken van een eerste afspraak. In voorbereiding op deze afspraak wordt aan je gevraagd of je via jouw beveiligde omgeving een klachtlijst wilt invullen. Dit geeft de behandelaar inzicht in jouw klachten en hulpvraag. Deze twee elementen staan dan ook tijdens het eerste gesprek centraal. Afhankelijk van je hulpvraag wordt direct een passend behandelaanbod voorgesteld en kan je veelal direct aan de slag.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Na intake waarin samen met jou het behandelplan wordt opgesteld, kan de behandeling van start gaan. De behandeling is zo lang als nodig, zo kort als mogelijk, zodat met focus gewerkt kan worden en jij zo snel mogelijk weer verder kan met waar je mee bezig wilt zijn. Om dit proces te ondersteunen maken we ook gebruik van e-health: online filmpjes of opdrachten die je binnen je eigen online portaal als huiswerk mee kunt krijgen. Via dit portaal kan je ook gemakkelijk en in een beschermde omgeving contact opnemen met jouw behandelaar. Een behandeling binnen Plan Morgen wordt afgerond wanneer de behandeldoelen behaald zijn, wanneer er voldoende afname is in klachten, of als tijdens de behandeling blijkt dat andere zorg nodig is. In dat laatste geval wordt samen gekeken wat de best passende aansluiting is.

Samenwerking

Soms is het nodig om anderen te betrekken bij jouw behandeling. Dit kunnen professionals zijn maar ook personen uit je eigen netwerk. Als wij het in het kader van je behandeling van belang vinden om anderen te betrekken dan zullen wij dit altijd pas doen na overleg met jou. In ieder geval willen wij je huisarts op de hoogte kunnen houden over het verloop van je behandeling. 

Onze clienten waarderen ons gemiddeld met een 8.3! Dat is 5% hoger dan het landelijk gemiddelde.